donderdag 17 november 2016 Wereldprematurendag

Ter gelegenheid van de Wereldprematurendag overhandigde Bart de Vries namens Vereniging van Ouders van Couveuse kinderen (VOC) het boek ‘Een giraf is geen aap’, aan Heidi van de Mortel, verpleegkundige van de neonatale intensive care unit (NICU). Het boek is geschreven door Bianca de Ruijt. Bianca, zelf moeder van een te vroeg geboren kindje, beschrijft in dit boek de confronterende situaties waarin jonge ouders terecht kunnen komen. Thema’s die zij beschrijft zijn: als zwanger worden maar niet lukt, de zwangerschap moeizaam verloopt, je je kindje verliest of te vroeg geboren wordt.

    

Wereldprematurendag MMC

    

Een op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Deze baby’s liggen vaak weken- of maandenlang in het ziekenhuis en lopen een groot risico op hersenbloedingen, hart- en longproblemen en infecties.

Op deze dag willen de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen (SOCK) kersverse ouders een hart onder de riem steken en de bekendheid rondom vroeggeboorten vergroten.

Het Vrouw Moeder Kind-centrum (VMK-centrum) van Máxima Medisch Centrum (MMC) staat voor geïntegreerde hoogstaande zorg aan (te vroeg) geboren baby’s, kinderen en vrouwen die behandeld worden door gynaecologen, kinderartsen en neonatologen. Het gezin staat centraal in de zorg die wordt geleverd. Onderdeel van het VMK-centrum is de NICU, deze speciale afdeling draagt zorg voor zeer vroeg geboren en erg zieke kinderen. Er zijn 10 van deze centra in Nederland. Alle kinderen die geboren worden na minder dan 32 weken worden opgenomen op de NICU.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)