vrijdag 17 Juni 2016 Totale zorg voor kinderen met écht complexe hartafwijkingen

Kindercardioloog Christiaan Schröer

Christian Schroer

“Máxima Medisch Centrum heeft als niet academisch ziekenhuis een kindercardiologische afdeling op locatie Veldhoven. Dat is erg bijzonder. Deze zorg hoort eigenlijk alleen thuis in een academisch ziekenhuis. Hierdoor heeft MMC een bovenregionale functie op het gebied van kindercardiologie.

Totale cardiologische diagnostiek

Een kind kan voor alle cardiologische diagnostiek terecht bij ons. Zelfs de patiëntjes met zeer complexe hartafwijkingen worden volledig in het Máxima behandeld. Alleen voor de chirurgische ingreep wordt een kind doorverwezen naar een van de vier specialistische centra in Nederland. Door de expertise op het gebied van kindercardiologie kan de zorg op latere leeftijd overgedragen worden aan een ‘volwassen’ cardioloog binnen MMC. Zo bieden we de patiënt uit de regio alle cardiologische zorg van prenataal (voor de geboorte) tot en met volwassen leeftijd.

Complexe zorg voor de allerkleinsten

Vooral door de aanwezigheid van de NICU, de intensive care voor te vroeg geboren kinderen, in het Vrouw Moeder Kind-centrum is het belangrijk dat we dit specialisme in huis hebben. Hierdoor kunnen we zelfs aan een veel te vroeg geboren baby binnen no time ingrijpen bij een aangeboren hartafwijking. Op deze manier wordt de zorg voor deze complexe patiëntjes vanaf het eerste uur geborgd.

Expertise

Tien jaar geleden is met mijn komst in MMC de afdeling kindercardiologie opgezet en inmiddels bestaat het team uit twee kindercardiologen en daarnaast nog twee artsen met als aandachtsgebied kindercardiologie. Met dit team bieden we expertise op het gebied van kindercardiologie.”     

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)