Hoofdbehandelaar en medebehandelaar

Hoofdbehandelaar

Iedere patiënt op de NICU en NMCU heeft een medisch specialist, een kinderarts-neonatoloog, als hoofdbehandelaar. Aan u als ouders wordt doorgegeven wie de hoofdbehandelaar van uw kind is. De hoofdbehandelaar coördineert de onderzoeken, behandeling en zorg op de afdeling en is tevens aanspreekpunt voor de ouders. Tijdens een opname is de hoofdbehandelaar nauw betrokken bij de zorg voor uw kind op de verpleegafdeling. U wordt regelmatig op de hoogte gesteld van het ziektebeloop van uw kind en het behandelplan. Als ouders kunt u met vragen over de opname van uw kind terecht bij de hoofdbehandelaar.

Medebehandelaar

De hoofdbehandelaar draagt de zorg voor het probleem waarvoor uw kind is opgenomen. Op verzoek van de hoofdbehandelaar kan een andere medisch specialist vanwege zijn deskundigheid (tijdelijk) verantwoordelijk zijn voor een deel van de diagnostiek en behandeling.

Team van zorgverleners

De zorg gaat 24 uur per dag, zeven dagen per week door. Hierdoor krijgt u tijdens de zorg met meerdere zorgverleners te maken. Het team van kinderarts-neonatologen en/of andere medisch specialisten, ondersteunt door verpleegkundigen en andere zorgprofessionals, dragen zorg voor de behandeling van uw kind.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)