Diabeteszorg voor kinderen en jongeren

Máxima Medisch Centrum heeft de diabeteszorg voor kinderen en jongeren ondergebracht bij Stichting Diabeter. De vakgroep kindergeneeskunde van het Máxima Medisch Centrum en Stichting Diabeter herkennen in elkaar het streven om een hoogwaardige zorg te geven aan patiënten met diabetes.

Diabeter is als expertisecentrum voor diabetes bij kinderen en jongeren nauw betrokken bij nieuwe ontwikkelingen, onderzoek en innovaties en is een van de grootste centra op dit gebied van Europa. Door focus op diabetes en leveren van topzorg streven we naar een leven zonder complicaties nu en in de toekomst.

Sinds 1 mei 2010 is Stichting Diabeter actief als zelfstandig behandelcentrum binnen Máxima Medisch Centrum (Veldhoven) en levert de chronische (poliklinische) zorg voor kinderen en jongeren met diabetes. De artsen die deze poliklinische zorg bieden zijn dr. H.J. Aanstoot, dr. H. Veeze en L. Janssens.

De kinderdiabetesverpleegkundige S. Hoogewerf is ook werkzaam zijn bij Diabeter. Uiteraard zijn ook de kinderpsycholoog, diëtist en andere professionals waar nodig betrokken bij de behandeling.

Door een directe 24-uurs bereikbaarheid van de diabetes kinderarts kunnen veel diabetesgerelateerde problemen snel opgelost worden en worden opnames voorkomen. Mocht er echter een spoedbeoordeling of ziekenhuisopname noodzakelijk zijn dan worden de kinderen verwezen naar de kinderarts van MMC (Veldhoven). Kinderartsen van Diabeter zullen dan als consulent bij een opname betrokken zijn.

www.diabeter.nl

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)