Wat is er te doen?

In het ziekenhuis is het een drukte van jewelste. Er lopen veel mensen rond: medewerkers, bezoekers, patiënten noem maar op.

transparant_1 lege regel

Speelkamer

We hebben speciaal voor kinderen een aantal leuke dingen om je verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de speelkamer? Deze kamer ligt vol met speelgoed, spelletjes, knutselspullen, computers en een heuse playstation. De meeste materialen mag je ook meenemen naar je kamer. Je kunt alleen of met je ouders naar de speelkamer. Heb je geen zin om iets te doen, dan kun je er ook gewoon even gaan zitten of praten met andere kinderen die zijn opgenomen. Als je toevallig jarig bent in het ziekenhuis dan kun je ook een feestje geven. De pedagogisch hulpverlener helpt je dan met het versieren van je kamer en het organiseren van je feestje.
Kun je niet naar de speelkamer komen, dan komt de pedagogisch hulpverlener naar jou om bijvoorbeeld een spelletje te spelen.

Top

Lap tops met internet

Op de kinderafdeling zijn laptops met internetaansluiting. Daarmee kun je mailen of msn-en met je familie, vrienden en klasgenoten. Ook kun je er spelletjes op spelen en informatie op internet opzoeken.

Top

transparant_1 lege regel

Ouders mogen blijven slapen

Verder hebben we op onze kinderafdeling echte logeerbedden zoals in een hotel! Die bedden zijn voor de ouders. Zij mogen bij jullie in het ziekenhuis blijven slapen. We noemen dit rooming-in. Wanneer kinderen lang in het ziekenhuis moeten blijven, slapen de ouders meestal niet meer elke nacht in het ziekenhuis. Het leven thuis gaat ten slotte ook gewoon door en bovendien: normaal zijn je ouders toch ook niet dag en nacht om je heen?

Top

transparant_1 lege regel

CliniClowns

Op de kinderafdeling komen ook ‘CliniClowns’. Dat zijn clowns die speciaal opgeleid zijn om met zieke kinderen te werken. Na overleg met de pedagogisch hulpverlener of de verpleegkundige bezoeken zij alle kinderen op de kinderafdeling. De CliniClowns spelen in op de situaties zoals ze die aantreffen op de gang of op de kamer. Dit kan omdat het spel op basis van improvisatie gebeurt. Jij bent de baas; afhankelijk van wat jij aangeeft, spelen de clowns dichtbij of van een afstandje. Ze kijken waar jij behoefte aan hebt op dat moment. Zij zorgen ervoor dat je weer even kan lachen. Zo kun je het ziekenhuis en het ziek zijn eventjes vergeten. Kijk ook maar eens op www.cliniclowns.nl

 

cliniclown

Top

transparant_1 lege regel

Ronald McDonald Huis

Naast het ziekenhuis in Veldhoven staat een Ronald McDonald Huis. Als ouders en broertjes en zusjes van een patiëntje ver weg wonen, kunnen ze in het Ronald McDonald Huis logeren. Voor meer informatie kun je kijken op www.ronaldmcdonaldhuisveldhoven.nl.

Top

transparant_1 lege regel

School

Als je langere tijd in het ziekenhuis blijft kun je ook naar school. Je krijgt dan begeleiding van een speciale leerkracht, van de organisatie DOBA. Deze leerkracht overlegt met jouw school en met je ouders hoe de begeleiding ingevuld kan gaan worden. Zo raak je niet te ver achter bij je klasgenoten. Er komt een leraar bij je aan het bed lesgeven. Wil je meer weten over de DOBA, kijk dan op www.doba.nl of www.ziezon.nl

transparant_1 lege regel

Nu lijkt het erop dat het altijd feest is in het ziekenhuis maar dat is natuurlijk niet waar. Je maakt ook vervelende dingen mee, maar daar staat tegenover dat er ook leuke dingen gebeuren. De leuke dingen helpen je om niet te lang te blijven piekeren over de vervelende dingen wanneer je eenmaal weer thuis bent. Dat maakt het makkelijker om de draad van het gewone leven weer op te pakken.

Top

mmc19770.jpg

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)