Deze kinderen hebben vaak meerdere aandoeningen of ziektes. Oren, ogen, hart, eten en bewegen zijn gebieden waarmee problemen kunnen zijn. In het zogenaamde 'Downteam' werken alle artsen en andere behandelaars van de kinderen samen. De polikliniek voor kinderen met het syndroom van Down wordt gecoördineerd door kinderarts L.Bok.

Downteam

Het Downteam houdt een jaarlijkse op het syndroom gerichte gezondheidscontrole. Zij overleggen met elkaar over de resultaten van de controle en maken afspraken over de behandeling. Daarvoor komt u met uw kind 2 dagdelen naar het ziekenhuis.

Uw kind is nog geen patiënt van de kinderartsen in MMC?

Als uw kind nog geen patiënt is van de kinderartsen in MMC, maakt u bij de polikliniek een afspraak. Bij het eerste bezoek overlegt de kinderarts of u samen met uw kind in aanmerking komt voor deze speciale Downpoli. Is dat zo, dan krijgt u één maal per jaar een uitnodiging om met uw kind te komen. U bezoekt dan op dinsdagmiddag de KNO-arts en de oogarts. Ook wordt die middag bloed geprikt. Op de daaropvolgende vrijdagochtend bezoekt u de andere leden van het team. Deze bezoeken zullen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten. Het bezoek aan de Downpoli is éénmaal per jaar. Als het nodig is, bezoekt u daarnaast met uw kind op andere momenten hulpverleners in het ziekenhuis.

Ervaringen uitwisselen

Als u daar behoefte aan heeft, kunt u op de vrijdagochtend tussen de afspraken door ervaringen uitwisselen met andere ouders. Dan is ook altijd een contactouder van Stichting Down Syndroom aanwezig.

Vragen

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de secretaresses van de downpoli van de polikliniek kindergeneeskunde, Máxima Medisch Centrum, locatie Veldhoven. Bereikbaar op telefoonnummer (040) 888 8270.

Aandoeningen en behandeling

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Kindergeneeskunde

 • Bezoekadres:
  De Run 4600, 5500 MB Veldhoven
  Route 016
 • Openingstijden:
  Maandag tot en met vrijdag 08.30u tot 17.00u
 • Telefonische bereikbaarheid:
  8.30-17.00 uur
  (040) 888 8270
 • Plattegrond:

  Overzicht begane grond VHV (pdf, 945,80 kB)